Ημικρανίες και Ολόσωμη Κρυοθεραπεία.

Εάν δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία ως αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε! Αυτή η εκπληκτική “στρατηγική ψύξης” συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση τραυματισμών όπως η επικονδυλίτιδα του αγκώνα (tennis elbow), βοηθά στην αναδόμηση σπασμένων οστών, την μυϊκή αναζωογόνηση και πολλές άλλες παθήσεις που μας ταλαιπωρούν. Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες για παράδειγμα είναι πρώτα στη λίστα. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε ορισμένες δημοφιλείς μεθόδους προκειμένου να ανακαλύψουμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της χρόνιας ημικρανίας.

Χαλαρώστε και απολαύστε το! Προσδιορισμός της υποβόσκουσας αιτίας.

Αν και καθένας έχει την αγαπημένη του μέθοδο, η διερεύνηση νέων εναλλακτικών αντιμετώπισης της χρόνιας ημικρανίας μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευεργετική.

Τι προκαλεί μία κρίση ημικρανίας;

Στο άρθρο του “Διάγνωση και Αντιμετώπιση Πονοκεφάλων σε Νέους και Ενήλικες”, το αξιόπιστο περιοδικό PubMed Health παρέχει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Συχνά, η διάγνωση των πονοκεφάλων παρουσιάζει δυσκολίες για τους επαγγελματίες υγείας και τόσο ο ασθενής όσο και ο θεράπων ιατρός ανησυχούν για την πιθανότητα ύπαρξης σοβαρών υποβόσκουσων αιτιών. Τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανίες είναι πρόθυμα να καταφύγουν σε οποιαδήποτε θεραπεία, φανταστική ή πραγματική. Καλύτερα να βρεθεί η βαθύτερη αιτία του προβλήματος και να προσδιοριστεί τι ακριβώς προκαλεί τις χρόνιες ημικρανίες. Αυτό προϋποθέτει να απευθυνθεί ο ασθενής σε έναν επαγγελματία υγείας για συμβουλές και αποτελεσματική θεραπεία.
Ομοιοπαθητική αντιμετώπιση πονοκεφάλων και ημικρανιών

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου “Ο οικογενειακός οδηγός στην Ομοιοπαθητική” του γιατρού Andrew Lockie, η Βρετανική Ομοιοπαθητική Εταιρία δίνει τις εξής οδηγίες: “Στην τελική ανάλυση, στόχος της ομοιοπαθητικής είναι η πρόληψη. Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες δεν ορμάνε και “εξοντώνουν” τους επιτιθέμενους οργανισμούς ελαχιστοποιώντας έτσι την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να τους αντιμετωπίσει. Ακριβώς το αντίθετο. Ωθούν το ανοσοποιητικό σύστημα – όχι μόνο τα λευκά αιμοσφαίρια του οργανισμού αλλά και τις διανοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες τα διατηρούν υγιή – να ανταποκρίνεται καλύτερα και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να προλαμβάνεται η εμφάνιση ή επανεμφάνιση της ασθένειας.”

Πονοκέφαλοι και Χειροπρακτική

Σύμφωνα με την Αμερικανική Χειροπρακτική Εταιρία, στις ΗΠΑ το πρόβλημα αυτό απασχολεί 9 στους 10 ανθρώπους. Είτε εμφανίζονται περιστασιακά είτε συχνά, με παλλόμενο ή αμβλύ πόνο, οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο ή ακόμη και ναυτία. Η ανάταξη της σπονδυλικής στήλης είναι μία από τις βασικές θεραπείες που προσφέρονται από τους χειροπράκτες. Έρευνες καταδεικνύουν ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην περίπτωση πονοκεφάλων που οφείλονται σε αυχενικά προβλήματα καθώς και στην ένταση. Όλα καλά, εκτός αν είστε από εκείνους που δεν αντέχουν στην σκέψη της ανάταξης των οστών τους!

Η λύση της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας

Μπορεί να εκπλαγείτε αλλά η κρυοθεραπεία χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για την αντιμετώπιση κρίσεων ημικρανίας πριν από 150 χρόνια – χάρη σε κάποιον James Arnott. Η μέθοδός του που περιελάμβανε ένα μείγμα αλάτων και πάγου φαίνεται πως εισήγαγε την κρυοθεραπεία ως μία αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης πληθώρας ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των έντονων πονοκεφάλων.

Σήμερα, η διαδικασία είναι πολύ πιο ακριβής και αποτελεσματική με χρήση της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας.

Έτσι αντιμετωπίζεται ο έντονος πόνος που συνοδεύει τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία.