Ναυτεμπορική

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποβάλλεται σε συνεδρίες κρυοθεραπείας, μια θεραπεία με θερμοκρασίες έως 200 βαθμούς υπό το μηδέν σε σύντομες περιόδους δύο ή τριών λεπτών, προκειμένου να επιτύχει αποκατάσταση από μυικά προβλήματα και να ενισχύσει το σώμα του, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo».

«Δεν υπάρχει πόνος, αλλά η εκ των υστέρων αίσθηση είναι πολύ ικανοποιητική», αναφέρει η εφημερίδα. «Με τη βοήθεια της θεραπείας η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και οι αισθήσεις πολλαπλασιάζονται».

«Κάποιοι άνθρωποι που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία, οι πιο ενθουσιώδεις «τη συγκρίνουν ακόμη και με το σεξ, εξαιτίας των ενδορφινών που απελευθερώνονται. Ανάμεσα στους αθλητές κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Ρονάλντο, η μέθοδος χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία των τραυματισμών» προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Πορτογάλος άσος γνώρισε την κρυοθεραπεία στην κλινική ομορφιάς «Cryosalud», στο Ποθουέλο, την οποία επισκεπτόταν μια-δυο φορές την εβδομάδα. Οι ειδικοί του συνέστησαν μια θεραπεία πολύ έντονη κι έτσι τον περασμένο Αύγουστο αυτός αποφάσισε μια φουτουριστική «κρυοσάουνα» και να ακολουθεί τη θεραπεία στο σπίτι.

Η συσκευή, με εκτιμώμενο κόστος στα 45.000 ευρώ, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του στη «Finca», το πολυτελές προάστιο όπου διαμένει η πλειοψηφία των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την Ναυτεμπορική… http://www.naftemporiki.gr/