Σιγά σιγά αναγνωρίζεται και εδώ η αξία της αποκατάστασης με τα Normatec…

Το ίδιο -πανάκριβο, τελευταίας τεχνολογίας- μηχάνημα αποκατάστασης που χρησιμοποιεί η Μπαρτσελόνα, βρίσκεται στην διάθεση και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας επενδύει διαρκώς και αυτό, φυσικά, δεν γίνεται μόνο σ’ έμψυχο υλικό, αλλά σε όλα τα επίπεδα… Προπονητικές εγκαταστάσεις, καταρτισμένο προσωπικό, μηχανήματα και γενικώς όλα όσα μπορούν να κάνουν ευκολότερη και αποδοτικότερη την καθημερινότητα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “ΓΑΥΡΟΣ”, ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά την μυική αποκατάσταση αθλητών, ένα υπερσύγχρονο -και φυσικά πανάκριβο- μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιεί η Μπαρτσελόνα!

Πρόσφατα μάλιστα, ο Νεϊμάρ είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία, στην οποία ο Βραζιλιάνος super star φαινόταν σκεπασμένος με κάτι σαν κουβέρτα, από την οποία ξεπρόβαλε ένας σωλήνας, με αποτέλεσμα τα social media και τα ΜΜΕ στην Ισπανία να πάρουν “φωτιά”!

Μια παρόμοια φωτογραφία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και ο Κώστας Φορτούνης…

Ακριβώς, λοιπόν, το ίδιο μηχάνημα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα υπάρχει και στου Ρέντη και το χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Τι ακριβώς είναι, όμως, και ποια η δουλειά που κάνει;

Ονομάζεται Normatec και πρόκειται για την τελευταία λέξη της πρεσοθεραπείας, που γίνεται μέσω της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα ρεπορτάζ των συναδέλφων από την Ισπανία, το συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιείται από πέρσι, ενώ στη ζωή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μπήκε από τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή οι “ερυθρόλευκοι” το χρησιμοποιούν αυτή τη σεζόν. Η κάθε συνεδρία που γίνεται διαρκεί περίπου 25 λεπτά και αποτελεί έναν επιπλέον τρόπο ξεκούρασης.
Με το Normatec ξεκουράζονται οι μύες από την κόπωση και με τον συγκεκριμένο τρόπο μειώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι θλάσεις. Χρήση κάνουν οι ποδοσφαιριστές που αισθάνονται κόπωση και τα πόδια τους βαριά. Στην Μπαρτσελόνα το Normatec το χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Πλην της Μπαρτσελόνα ανάλογο μηχάνημα έχει στη διάθεσή της και η Γιουβέντους με τον Ντιμπάλα πριν από λίγες ημέρες να έχει αναρτήσει σχετική φωτογραφία. Πρόκειται για κορυφαίο μηχάνημα για την πρόληψη τραυματισμών, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδο έχει κάνει η επιστήμη και σε αυτόν τον τομέα.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από: http://www.redking.gr/content/football/4983-olympiakos-opws-mpartselona-photos