Κάθε φορά που βλέπουμε διάφορες διασημότητες όπως η Demi Moore, η Jennifer Aniston και η Jennifer Garner να γίνονται νεότεροι με την πάροδο του χρόνου, αναρωτιόμαστε ποιο είναι το μυστικό τους. Πολλοί υποθέτουν ότι υπάρχουν μυστικές κρέμες και θεραπείες αισθητικής, η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την Ολόσωμη Κρυοθεραπεία.

Ορίστε λοιπόν, κάποια από τα κυριότερα οφέλη της κρυοθεραπείας για το δέρμα σας.

Καθώς η επιφάνεια του δέρματος υφίσταται θερμοκρασίες υπό του μηδενός, η κρυοθεραπεία ουσιαστικά ενεργοποιεί την φυσική διεργασία επούλωσης και αναζωογόνησης του οργανισμού. Αυτό έχει πληθώρα οφελών για το δέρμα σας, με κυριότερα τα εξής:

Καθαρισμός και μείωση μεγέθους πόρων. 

Καταπολέμηση ρυτίδων.

Οφέλη αντιγήρανσης και αισθητικής.

Σύσφιξη δέρματος.

Καθαρισμός και μείωση μεγέθους πόρων. 

Η διεργασία αναζωογόνησης δεν κάνει απλά το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο. Μπορεί αυτός να είναι ο στόχος σας, αλλά η κρυοθεραπεία συμβάλλει και στην απόκτηση μίας πιο υγιούς και όμορφης επιδερμίδας. Έτσι, ο συνδυασμός καθαρισμού πόρων, καταπολέμησης ρυτίδων και άλλων ατελειών σας χαρίζουν μία σφριγηλή, λεία επιδερμίδα.

Συχνά, ο παράγοντας που ευθύνεται για το μέγεθος των πόρων σας είναι το κολλαγόνο. Αν και υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν την διαστολή των πόρων διευκολύνοντας τον καθαρισμό στιγμάτων, είναι προτιμότερο να αποτρέψουμε την εμφάνισή τους εξ αρχής.

Η κρυοθεραπεία προκαλεί παραγωγή κολλαγόνου – πράγμα που συμβάλλει και στα υπόλοιπα οφέλη για το δέρμα σας. Έτσι, προκαλείται σύσφιξη του δέρματος γύρω από τους χαλαρούς πόρους με την επίδραση να έχει συνήθως μεγάλη διάρκεια. Ταυτόχρονα, η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επέρχεται μέσω της κρυοθεραπείας απαλείφει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Καταπολέμηση ρυτίδων.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα ενέργειάς μας μειώνονται με αποτέλεσμα το σώμα μας να δυσκολεύεται να αποβάλει τις τοξίνες ενώ μειώνεται και η παραγωγή κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μας είναι θαμπό, χαλαρό και εμφανίζονται ρυτίδες. Ηκρυοθεραπεία μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης.

Και πάλι, αυτό επιτυγχάνεται ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από το δέρμα. Το κολλαγόνο χαρίζει στο δέρμα σας λάμψη και ελαστικότητα. Καθώς μεγαλώνετε λοιπόν, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με αποτέλεσμα την δημιουργία περισσότερων ρυτίδων. Εδώ έρχεται η κρυοθεραπεία να προσφέρει τα σημαντικά οφέλη της. Εκθέτοντας το δέρμα σας ξαφνικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου αντισταθμίζοντας την εμφάνιση ρυτίδων λόγω γήρατος. Απαλύνοντας τις ρυτίδες όχι μόνο φαίνεστε νεότεροι αλλά το δέρμα σας γίνεται πιο υγιές και όμορφο.

Πιο διακριτικά οφέλη αντιγήρανσης και αισθητικής.

 

Στην πραγματικότητα, και τα δύο παραπάνω οφέλη ανήκουν στην κατηγορία της αντιγήρανσης λόγω της νεότερης εμφάνισης που χαρίζουν οι τακτικές συνεδρίες κρυοθεραπείας. Ωστόσο, η κατηγορία αυτή έχει πολλά ακόμη οφέλη, εξίσου σημαντικά και εντυπωσιακά για όποιον αναζητά ένα νεότερο, λαμπερό δέρμα.

Αυτά περιλαμβάνουν: Απαλοιφή λεπτών γραμμών – Η κρυοθεραπεία λειαίνει το δέρμα σας και απαλείφει τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους. Σε ένα γερασμένο σώμα, τα στοιχεία αυτά φαίνονται εντονότερα. Η αναζωογόνηση που προσφέρει η κρυοθεραπεία όμως καθιστά τον οργανισμό σας ικανότερο να ελαχιστοποιήσει τα ορατά σημάδια γήρανσης. Θα φαίνεστε νεότεροι ενώ το δέρμα σας θα είναι πολύ πιο όμορφο αφού θα έχει απαλλαγεί από τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές μέσω τακτικών συνεδριών. Μην ξεχνάτε, μία μόνο συνεδρία κρυοθεραπείας δεν θα διορθώσει αυτόματα τις ατέλειες του δέρματος σας. Οξυγόνωση του δέρματος – Η κρυοθεραπεία τονώνει την ροή οξυγονωμένου αίματος και, όπως όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, το δέρμα σας επωφελείται και φαίνεται πιο υγιές.

Καταπολέμηση στιγμάτων – Η κρυοθεραπεία καταπολεμά τα στίγματα και κάνει το δέρμα σας πιο λείο, συμβάλλοντας στην διατήρηση μίας καθαρής και υγιούς επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την συνολική κατάσταση του δέρματος σας. Καταπολέμηση πανάδων – Η κρυοθεραπεία καταπολεμά όλες τις ατέλειες του δέρματος και οι πανάδες από τον ήλιο μειώνονται ορατά. Καταπολεμώντας τέτοιου είδους ατέλειες , βελτιώνεται η συνολική υγεία και υφή του δέρματος με αποτέλεσμα να είναι πιο λείο και λαμπερό. Το πιο συχνά αναφερόμενο όφελος της κρυοθεραπείας για το δέρμα είναι μία πιο σφριγηλή, σφιχτή επιδερμίδα.

Το μυστικό για να μείνετε νέοι και να αισθάνεστε ευεξία είναι να διατηρήσετε τον οργανισμό σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αισθάνεστε και να φαίνεστε πιο υγιείς είναι η “σύσφιξη” και “τόνωση” του σώματός σας. Αυτό ισχύει και για το δέρμα σας. Είναι γεγονός ότι όταν το δέρμα σας είναι πιο σφιχτό και φαίνεστε νεότεροι, αισθάνεστε πιο όμορφοι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Για κάποιους, μία σφριγηλή και σφιχτή επιδερμίδα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ενός υγιούς δέρματος και η κρυοθεραπεία το επιτυγχάνει αυτό. Γι’αυτό η κρυοθεραπεία αποτελεί για πολύ κόσμο ένα σύγχρονο θαύμα για την αποκατάσταση ενός από τα πιο βασικά στοιχεία του οργανισμού. Αυτό οφείλεται στο ότι η κρυοθεραπεία είναι η τέλεια μη επεμβατική θεραπεία για πιο σφριγηλό και σφιχτό δέρμα σε σύγκριση με μία χημική διαδικασία, όπως το Botox, που έχει πολλές παρενέργειες. Αντίθετα η κρυοθεραπεία ενισχύει την κυτταρική αναζωογόνηση και – όπως προαναφέρθηκε – αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου το οποίο συμβάλλει στην σφριγηλότητα του δέρματος. Για να έχετε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα και να απολαύσετε τα μέγιστα οφέλη στο δέρμα σας, πρέπει να ενσωματώσετε την κρυοθεραπεία στην τακτική περιποίησή σας. Καθώς η θερμοκρασία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην συντήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας ενός υγιούς συστήματος, μελέτες καταδεικνύουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τον ρυθμό του μεταβολισμού και αυξάνουν τους ρυθμούς των βιοχημικών διεργασιών που ευθύνονται για την διαδικασία της γήρανσης. Και όλοι ξέρουμε ότι καθώς το δέρμα γερνάει, χάνει την σφριγηλότητά του. Γι’αυτό και έχει αποδειχθεί ότι η κρυοθεραπεία – η οποία προκαλεί μία έντονη και ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας του οργανισμού – μπορεί όχι μόνο να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης αλλά και να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής. Με βάση αυτά τα οφέλη για το δέρμα, είναι λογικό η κρυοθεραπεία να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η μέθοδος αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα σας ακόμη και αν θέλετε να απαλλαγείτε από διάφορα συμπτώματα. Είτε θέλετε να διατηρήσετε την νεανική και υγιή όψη και αίσθηση της επιδερμίδας σας είτε να απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα και μαύρους κύκλους, η κρυοθεραπεία μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή ή την εβδομαδιαία φροντίδα σας ώστε να αποκομίσετε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα με την μεγαλύτερη διάρκεια.