Η κρυοσάουνα ή ολόσωμη κρυοθεραπεία, η πιο «καυτή» τάση του Hollywood, αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές και στην Ελλάδα, αφού, εκτός από αισθητικά οφέλη, συμβάλλει στην ανακούφιση των πόνων και στην γενικότερη καλή υγεία.
Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο θεραπείας που αναπτύχθηκε αρχικά σαν μια μορφή ανακούφισης και αποκατάστασης για τις ρευματικές αυτοάνοσες παθήσεις από τον Dr. Υamaguchi στην Ιαπωνία το 1978. Όμως μετά από επιστημονικές έρευνες, που πιστοποιούν τα πολλαπλά οφέλη της κρυοσάουνας στο σώμα και στον οργανισμό, χρησιμοποιείται για πλήθος άλλων προβλημάτων υγείας και ομορφιάς. Ιδιαίτερα την κάνουν οι αθλητές, που τραυματίζονται συχνά.

Πρόκειται για την έκθεση του σώματος σε ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ -110⁰ C και -170⁰ C. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το δέρμα έρχεται σε επαφή με το ψυχρό αέριο (ατμοί αζώτου) για λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να ψύχεται εξωτερικά μόνο η επιδερμίδα. Μέσω των αισθητήρων ζεστού – κρύου του δέρματος ενεργοποιούνται οι φυσικές ρυθμιστικές διαδικασίες του οργανισμού που έχουν σχέση με:

Παραγωγή κολλαγόνου (του δικού μας και όχι χημικού),
Παραγωγή ενδορφινών (η ορμόνη της ενέργειας, της ευεξίας και της καλής διάθεσης αλλά και το φυσικό παυσίπονο & αντιφλεγμονώδες του οργανισμού μας).
Ενεργοποίηση του μεταβολισμού και της ταχύτερης αναγέννησης των κυττάρων, καθώς και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βελτίωση του κυκλοφορικού αλλά και του μικρό – κυκλοφορικού συστήματος του οργανισμού και μεταφορά οξυγονωμένου αίματος σε όλα τα σημεία του σώματος που δυσλειτουργούν.

 

Περισσότερα στο … http://healthmag.gr/post/338/ygeia-kai-omorfia-stoys-170-c