Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος η οποία συνήθως συνδέεται με αθλητικούς τραυματισμούς, καθώς μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης των αθλητών και τους επιτρέπει να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους δραστηριότητες ταχύτερα. Η ίδια μέθοδος όμως προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσον αφορά την δυσάρεστη αυτή δερματική πάθηση, η κρυοθεραπεία δεν θα θεραπεύσει τον ασθενή, καθώς θεραπεία για την ψωρίαση δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Προσφέρει όμως σημαντική ανακούφιση και είναι πολύ ασφαλής.

Πως η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία συμβάλλει στην αντιμετώπιση της Ψωρίασης.

Για όποιον έχει χρησιμοποιήσει πάγο για την ανακούφιση από την ψωρίαση, η αίσθηση της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας θα είναι πολύ οικεία. Εφόσον ο ασθενής επιλέξει την μέθοδο αυτή, εισέρχεται σε έναν μεγάλο θάλαμο όπου το δέρμα του ψύχεται με χρήση υγρού αζώτου. Αν και η συνεδρία διαρκεί λίγα μόλις λεπτά, αρκούν για να επιβραδύνουν την ταχύτητα ανάπτυξης των δερματικών κυττάρων, σταματώντας έτσι την εξάπλωση της ψωρίασης. Μετά το τέλος της συνεδρίας, ο οργανισμός αυτόματα ελέγχει τις λειτουργίες του σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτή η διαδικασία “επανεκκίνησης” βοηθά στην ανάπτυξη υγιών δερματικών κυττάρων και την επιβράδυνση της ψωρίασης. Τακτικές συνεδρίες Ολόσωμης Κρυοθεραπείας συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και τελικά καθιστούν τα ξεσπάσματα ψωρίασης σπάνια.

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος.

Οι ασθενείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για οποιεσδήποτε παρενέργειες και έτσι μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν εκτεταμένες περιόδους απαλλαγμένοι από την φαγούρα και το ερεθισμένο δέρμα που τους ταλαιπωρούσε πριν την θεραπευτική αγωγή. Ένα άλλο πλεονέκτημα της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης στο πρόσωπο και τον λαιμό, σημεία όπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κρέμες στεροειδών.

‪#‎cryotherapy‬ ‪#‎painreduction‬ ‪#‎coldtherapy‬ ‪#‎musclesoreness‬ ‪#‎psoriasis‬ ‪#‎treatment‬ ‪#‎uncomfortable‬ ‪#‎skin‬ ‪#‎condition‬ ‪#‎wholebodycryotherapy‬ ‪#‎normatec‬ ‪#‎glyfada‬ ‪#‎daskaroli67‬ ‪#‎cryosaunastudio‬

http://www.wb-cryotherapy.com/psoriasis/