Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία μειώνει τα αποθέματα λίπους με χρήση εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών για την συστολή των αγγείων. Αυτό επιτυγχάνεται στην κρυοσάουνα, ένα θεραπευτικό «μπάνιο» σε ατμό από υγρό άζωτο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ -120° και 180° βαθμούς Κελσίου.
Χάρη στα ελεγχόμενα χαμηλά επίπεδα υγρασίας, οι ασθενείς βιώνουν μία ευχάριστη αίσθηση δροσιάς και δεν αντιλαμβάνονται τις πολικές θερμοκρασίες. Μετά από μία συνεδρία κρυοθεραπείας, αισθάνεστε το δέρμα σας όχι μόνο φρέσκο και σφιχτό αλλά και αναζωογονημένο και πιο ελαστικό λόγω της παραγωγής κολλαγόνου.
Η Κρυοθεραπεία συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, από αρθρίτιδα και ινομυαλγία μέχρι ψωρίαση και ακμή ενώ πρόσφατα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αναγέννηση δερματικών κυττάρων μετά από απολέπιση ή μικροδερμοαπόξεση.
Τώρα, η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των αποδεδειγμένων ευεργετικών ιδιοτήτων της κρυοθεραπείας. Οι συνεδρίες είναι ταχείες και ανώδυνες.
Αν η κυτταρίτιδα είναι, όπως ισχυρίζονται πολλοί γιατροί «λίπος που πήγε στο λάθος σημείο» , τότε η σύγχρονη κρυοθεραπεία είναι ο σωστός τρόπος να το διώξετε.