Ερωτήσεις2017-05-20T17:49:17+03:00

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία γίνεται άνετα αποδεκτή από τον οργανισμό και ενέχει ελάχιστους κινδύνους: Διακυμάνσεις στην αρτηριακή πίεση κατά την διάρκεια της συνεδρίας έως και 10 βαθμούς συστολικά (η επίδραση αυτή αντιστρέφεται μετά το τέλος της διαδικασίας, καθώς η περιφερειακή κυκλοφορία επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς), αλλεργική αντίδραση στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (σπάνια), κρίση πανικού, ενεργοποίηση ιογενών παθήσεων (γρίπη) κλπ. λόγω της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία αντενδείκνυται σε άτομα με τα εξής: Εγκυμοσύνη, οξεία υπέρταση (πίεση> 180/100), οξύ ή πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου, ασταθής στηθάγχη, αρρυθμίες, συμπτωματική καρδιαγγειακή πάθηση, βηματοδότης, περιφερική στεφανιαία αρτηριοπάθεια, φλεβική θρόμβωση, οξύ ή πρόσφατο αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο, σύνδρομο Raynaud, πυρετός, όγκος, συμπτωματικές πνευμονικές διαταραχές, διαταραχές πήξης αίματος, οξεία αναιμία, αλλεργία στο ψύχος, οξείες νεφρολογικές παθήσεις ή νόσοι των ουροφόρων οδών.

Όχι. Η διαδικασία είναι απολύτως στεγνή και δεν επιφέρει υγρασία στο δέρμα σας.

Η εφαρμογή της Ολόσωμης Κρυοθεραπείας ξεκίνησε το 1978 στην Ιαπωνία από τον Δρ. Γιαμαγκούτσι και έκτοτε τα οφέλη της έχουν μελετηθεί και αποκρυσταλλωθεί και στην Ευρώπη.

Ναι. Ερευνητές στην Ευρώπη αναπτύσσουν και μελετούν την Ολόσωμη Κρυοθεραπεία για πάνω από δύο δεκαετίες.

Κατά τη συνεδρία, εισερχόμαστε μέσα στον θερμομονωμένο θάλαμο, ο οποίος είναι κλειστός περιμετρικά και ανοικτός στο επάνω μέρος. Η θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο διατηρείται μεταξύ -110°C και -170°C. Το σύστημα χρειάζεται 10 έως 30 δευτ. για να φτάσει στις επιθυμητές συνθήκες λειτουργίας. Η διάρκεια των ημερήσιων συνεδριών ξεκινάει με 90 δευτ. ανά συνεδρία, ενώ σε κάθε επόμενη συνεδρία προστίθενται 15 δευτ. μέχρι να φτάσει στα 3 λεπτά. Η βασική σειρά αποτελείται από 8 έως 10 συνεδρίες.

Όχι. Το άζωτο είναι ένα μη τοξικό αέριο. Ο αέρας που αναπνέουμε αποτελείται από 78% Άζωτο, 16% Οξυγόνο, 1% Υδρογόνο, και 5% άλλα στοιχεία.

Σε κάθε συνεδρία, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες προκαλούν αίσθηση ευφορίας και ενεργητικότητας. Η επίδραση της κάθε συνεδρίας διαρκεί από 6-8 ώρες η και παραπάνω, αλλά όπως και με όλες τις θεραπείες, τα ευεργετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται όσο αυξάνονται οι συνεδρίες. Η τακτική χρήση της κρυοσάουνας παρατείνει την διάρκεια της ευεργετικής της επίδρασης.

Όχι. Στα 15-20 λεπτά του παγωμένου μπάνιου, ο ιστός παγώνει σε αρκετά μεγάλο βάθος και οι παγωμένοι μύες χάνουν προσωρινά την ικανότητα απόδοσης τους, καθώς χρειάζονται χρόνο για να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Εκτός αυτού, μετά το παγωμένο μπάνιο το σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Με την Κρυοσάουνα αντίθετα, δεν παγώνει απευθείας ο μυικός ιστός, απλά δημιουργείται η έντονη ψευδαίσθηση ότι το σώμα παγώνει. Έτσι, άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι μόλις 5 ή 10 λεπτά μετά την Κρυοσάουνα, μπορούμε να συνεχίσουμε την προπόνηση μας, γεμάτοι ενέργεια και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε πλήρως την ημέρα.

Το σώμα δεν παγώνει στην πραγματικότητα, «δημιουργείται» μόνο η αίσθηση του κρύου. Η διαδικασία αυτή δεν είναι τίποτε παραπάνω από ροή ψυχρού αέρα πάνω στην επιφάνεια του δέρματος η οποία και έχει ως αποτέλεσμα την ευεργετική επίδραση. Ο αέρας είναι τελείως ξηρός, πράγμα που καθιστά την διαδικασία απροσδόκητα άνετη. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι τόσο σύντομη που στην ουσία δεν «προλαβαίνει» κανείς να νοιώσει δυσάρεστα.

Όχι. Η άμεση επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας θα επιφέρει αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος για μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος συμβάλλει στην μείωση, τόσο της συχνότητας όσο και της έντασης μελλοντικών κρυολογημάτων και γρίπης.

Ναι. Η πόρτα δεν κλειδώνει ποτέ (κλείνει με μαγνήτη) και μπορείτε να βγείτε όποτε θέλετε. Ο θάλαμος είναι ανοικτός στο πάνω μέρος και το κεφάλι σας βγαίνει από το πάνω χείλος του, οπότε δεν βρίσκεστε ποτέ σε τελείως κλειστό χώρο.

Για βέλτιστα αποτελέσματα συστήνονται από 15 έως και 30 συνεδρίες. Πάντα εξαρτάται όμως και από τον λόγο που χρειάζεται να πραγματοποιήσετε τις Συνεδρίες… Εάν πρόκειται για συγκεκριμένες παθήσεις τα πρωτόκολλα θεραπειών είναι συγκεκριμένα.

Θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να κάνετε τις συνεδρίες κρυοσάουνας κάθε δεύτερη η τρίτη ημέρα ή ακόμη και καθημερινά.

Κατόπιν, θα χρειάζεστε μόνο συντήρηση, οπότε οι συνεδρίες μπορούν να μειωθούν σε μία την εβδομάδα ή μία κάθε δύο εβδομάδες. Εάν μετά από έναν ή δύο μήνες, αισθάνεστε έτοιμος/η για άλλον έναν κύκλο, μπορείτε να ξαναρχίσετε την διαδικασία από την αρχή.

Go to Top