Μπορεί να θεωρείτε την φλεγμονή, τον πόνο και το οίδημα που συνοδεύει την επούλωση ενός τραυματισμού αναγκαίο κακό. Γνωρίζετε όμως ότι σύμφωνα με έρευνες, η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, κατάθλιψης, διαταραχών ύπνου, απώλεια οστικής μάζας, ακόμα και διαβήτη?

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω για να δούμε πως ακριβώς εξελίσσεται η φλεγμονή.

Σε περίπτωση ιστικής βλάβης, τα τραυματισμένα κύτταρα απελευθερώνουν χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειοδιαστολή), την αύξηση της ροής του αίματος και της διαπερατότητας των τριχοειδών αγγείων. Αυτό επιτρέπει την είσοδο λευκών αιμοσφαιρίων και ορμονών. Τα λευκά αιμοσφαίρια καταβροχθίζουν τους φορείς παθογόνων ουσιών και τα τραυματισμένα κύτταρα, επιτρέποντας έτσι στον οργανισμό να θεραπευτεί. Τα λευκά αιμοσφαίρια συνοδεύονται από υγρό το οποίο προκαλεί οίδημα στην επηρεαζόμενη περιοχή. Το οίδημα προκαλεί αυξημένη πίεση και πόνο, περιορίζοντας το εύρος κίνησης. Γι’αυτό κουτσαίνετε όταν έχετε στραμπουλήξει το γόνατό σας για παράδειγμα.

Χρόνια φλεγμονή προκαλείται όταν ο οργανισμός προκαλεί ή συντηρεί μία φλεγμονώδη αντίδραση χωρίς να υφίσταται πραγματική απειλή. Τα λευκά αιμοσφαίρια που κατακλύζουν την περιοχή δεν βρίσκουν τραυματισμένο ιστό ή βακτήρια κι’έτσι συχνά επιτίθενται σε εσωτερικά όργανα ή άλλο υγιή ιστό. Αυτό συμβαίνει στα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ασθένεια του Lyme, ο λύκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλά άλλα.

Ποιός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της φλεγμονής?

Ο πάγος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια αλλά επιτυγχάνει μόνο τοπική ανακούφιση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Μελέτες υποδεικνύουν ότι για την επίτευξη συστημικής (ολόσωμης) ανακούφισης, το σώμα πρέπει να εκτεθεί σε θερμοκρασίες -110° Κελσίου (-166° Fahrenheit) ή και χαμηλότερες, κάτι που προφανώς είναι αδύνατο με επιθέματα πάγου ή παγωμένο μπάνιο. Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Με την ολόσωμη κρυοθεραπεία, μία μέθοδο που χρησιμοποιεί αέριο άζωτο για να παγώσει το σώμα στο επίπεδο που να προκαλέσει μία συστημική αντιφλεγμονώδη αντίδραση. Η κρυοθεραπεία ενεργοποιεί την αντίδραση αυτή προκαλώντας σοκ στο νευρικό σύστημα το οποίο πιστεύει ότι το σώμα παγώνει. Έτσι, ο εγκέφαλος δίνει εντολές σε ολόκληρο το σώμα προκαλώντας την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια (για την συγκέντρωση περισσότερου αίματος στον πυρήνα). Ταυτόχρονα, διαχειρίζεται τις αγγελειοφόρες πρωτεϊνες κυτοκίνες και ιντερλευκίνες με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά απενεργοποιεί την φλεγμονώδη αντίδραση. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ολόσωμη κρυοθεραπεία είναι το μόνο πράγμα που καταπραύνει την φλεγμονή τους. Επιπλέον, οι ασθενείς μας αναφέρουν παράπλευρα αποτέλεσματα όπως καλύτερος ύπνος, απώλεια βάρους και αυξημένα επίπεδα ενέργειας!

Επαγγελματίες αθλητές όπως ο Lebron James, ο Floyd Mayweather, ο Cristiano Ronaldo, ο Von Miller και εκατοντάδες άλλοι επωφελούνται από τις ευεργετικές επιδράσεις της ολόσωμης κρυοθεραπείας για την αποκατάσταση τους από έντονες προπονήσεις. Τους επιτρέπει να κάνουν σκληρές προπονήσεις, ταχεία αποκατάσταση και απομάκρυνση της φλεγμονής ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το εντατικό τους πρόγραμμα χωρίς τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας φλεγμονής.

Είτε πάσχετε από κάποιο αυτοάνοσο, έναν έντονο τραυματισμό ή θέλετε απλά να αυξήσετε τις επιδόσεις σας και να αισθανθείτε καλύτερα, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ολόσωμη κρυοθεραπεία. Η διαδικασία είναι γρήγορη και ασφαλής!

Παγώστε την φλεγμονή πριν καταστρέψει την υγεία σας.

https://www.cryologywbc.com/pain-management/freeze-inflammation-before-it-destroys-your-health/