Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο για την μελέτη που καταδεικνύει πως η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία βοηθάει ασθενείς με ινομυαλγία.

Η Ινομυαλγία (FM) χαρακτηρίζεται από χρόνια #φλεγμονή συνοδευόμενη από ευρύ #μυϊκό πόνο και ευαισθησία στην πίεση. Η ολόσωμη κρυοθεραπεία, εκτός από το ότι απαλύνει τον #πόνο, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά άλλα συμπτώματα της ινομυαλγίας όπως οι #διαταραχές #ύπνου, η #κόπωση, η #κατάθλιψη, το #άγχος, οι γνωστικές δυσκολίες και οι #πονοκέφαλοι.

Στα πλαίσια μελέτης αξιολογήθηκαν τα επίπεδα πόνου 42 ασθενών που πάσχουν από #ινομυαλγία και πληρούσαν τα διαγνωστικά κριτήρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου #Ρευματολογίας (American College of Rheumatology) (0= καθόλου πόνος, 10 = ανώτερο επίπεδο πόνου). Επιπλέον μετρήσεις συμπεριελάμβαναν τα επίπεδα C αντιδρώσας #πρωτεΐνης (CRP), πρωινής #δυσκαμψίας και πλήθους #αρθρώσεων με #οίδημα.

Μετά από 10 ημερήσιες συνεδρίες ολόσωμης κρυοθεραπείας, τα επίπεδα πόνου σε κατάσταση ηρεμίας, πόνου κατά την κίνηση (κινησιαλγία) και πόνου στην καταπόνηση μειώθηκαν κατά 12 με 21% σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου η οποία δεν παρουσίασε αξιόλογες μεταβολές. Η μελέτη κατέδειξε επίσης μείωση στο πλήθος των σημείων όπου η πίεση προκαλεί πόνο αλλά και στην ανάγκη #αναλγητικών κατά 30% σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Βάσει των ευρημάτων αυτών, η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας με ολόσωμη κρυοθεραπεία μπορεί να είναι βέλτιστη τόσο στα αρχικά στάδια της ασθένειας όσο και στην φάση έξαρσις της.

#cryosaunastudio #cryo #ινομυαλγία #αρθρίτιδα #θεραπεία #φλεγμονή #κόπωση #κατάθλιψη #άγχος #ρευματολογία #πονοκέφαλος #γλυφάδα #δασκαρόλη67 #ολόσωμηκρυοθεραπεία #cryosaunaspecialists

Πηγή: http://www.subzerorecoverylv.com/treating-fibromyalgia-with-whole-body-cryotherapy/