Ολόσωμη Κρυοθεραπεία (Cryosauna)

Κλείστε τώρα το 1ο ραντεβού μίας ολόσωμης κρυοθεραπείας, (με έκπτωση έως 100%*) και αισθανθείτε την διαφορά αμέσως.
* Αφορά την αγορά πακέτου των 10 η περισσότερων συνεδριών κρυοσάουνας.
Καλέστε τώρα

Ολόσωμη Κρυοθεραπεία

Περιγραφή

Δεδομένου ότι η κρυοσάουνα είναι μια πολύ νέα τεχνολογία για την χώρα μας, σίγουρα πολλοί από εμάς δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα, να έρθουν για μια επίσκεψη στο Cryosauna Studio και να δοκιμάσουν μία συνεδρία.

Παρ’ όλο που η «Ολόσωμη Κρυοθεραπεία» προσφέρει απίστευτα οφέλη, όπως μείωση του πόνου και κάθε είδους φλεγμονής καθώς και αύξηση της κινητικότητας, της αντοχής, της ευελιξίας, αλλά και την θεραπεία πολλών αυτοάνοσων παθήσεων, πολλοί άνθρωποι, είναι ανήσυχοι, για το αν θα αισθάνονται άβολα ή θα κρυώνουν κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η αίσθηση που έχετε κατά την διάρκεια της συνεδρίας, προσδιορίζεται, σαν ένα «ευχάριστο πέπλο δροσιάς» που σίγουρα δεν έχετε αισθανθεί ποτέ ξανά.


Πώς λειτουργεί

Η Κρυοσάουνα λειτουργεί με υγρό άζωτο, το οποίο κατά την διάρκεια της συνεδρίας αεριοποιείται και μειώνει την θερμοκρασία του δέρματος από την θερμοκρασία δωματίου στους -1°C σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και την διατηρεί στα επίπεδα αυτά, για 1:30 έως 3 λεπτά.

Οι αισθητήρες κρύου του δέρματος μας αντιδρούν στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και στέλνουν σήματα κινδύνου στον εγκέφαλο, που με την σειρά του ενεργοποιεί όλες τις ρυθμιστικές λειτουργίες του σώματος. Μαζεύει το αίμα από τα άκρα προς τον πυρήνα του σώματος μας με σκοπό να προστατέψει τα ζωτικά όργανα από το κρύο.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο (όταν τελειώσει η συνεδρία) την επαναρύθμιση όλων των περιοχών του οργανισμού που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους

 

Η θεραπεία με «Κρυοσάουνα»

Εισέρχεστε στην «Κρυοσάουνα» φορώντας μόνο τα εσώρουχά σας και ειδικές μάλλινες μπότες και γάντια που σας παρέχονται. Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, η θερμοκρασία μειώνεται από -20° C στην επιθυμητή θερμοκρασία (-170°C το μέγιστο).

Η θερμοκρασία της επιδερμίδας μόνον, μειώνεται στους -1° C και στη συνέχεια, λόγω της εντατικοποίησης της περιφερικής ροής του αίματος, φθάνει τους 35° C και εξισορροπείται στα επόμενα 10-15 λεπτά (η φυσιολογική θερμοκρασία του δέρματος είναι 32,5 °C).

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συνεδρία είναι πολύ σύντομη (από 1,5 έως 3 λεπτά), το επιφανειακό στρώμα του δέρματος είναι το μόνο που έχει ψυχθεί, ενώ η θερμοκρασία των εσωτερικών οργάνων και του μυικού ιστού παραμένει η ίδια.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεδρίας μπορούν να διαπιστωθούν στα πρώτα 5-10 λεπτά μετά τη διαδικασία, όταν και θα βρίσκεστε ήδη σε άριστη ψυχοσωματική διάθεση (ως αποτέλεσμα της αποδέσμευσης των ενδορφινών στο αίμα), η οποία διατηρείται για τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες.

Μετά τις πρώτες 3 με 4 συνεδρίες, τα υπόλοιπα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται και το δέρμα γίνεται «νεότερο», οι πόνοι έχουν αρχίσει να υποχωρούν, και τα πρώτα σημάδια απώλειας βάρους είναι αισθητά (κάτι που ενισχύεται όταν συνδυάζεται με γυμναστήριο). Για μακροχρόνια αποτελέσματα, υπάρχουν συνιστώμενες σειρές συνεδριών, από 10 έως 30.