Η θεραπεία με «Κρυοσάουνα»

Κρυοθεραπεία ΣυνεδρίεςΕισέρχεστε στην «Κρυοσάουνα» φορώντας μόνο τα εσώρουχά σας και ειδικές μάλλινες μπότες και γάντια που σας παρέχονται. Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, η θερμοκρασία μειώνεται από -20° C στην επιθυμητή θερμοκρασία (-170°C το μέγιστο).

Η θερμοκρασία του δέρματος μόνον, μειώνεται στους -1° C και στη συνέχεια, λόγω της εντατικοποίησης της περιφερικής ροής του αίματος, φθάνει τους 35° C και εξισορροπείται στα επόμενα 10-15 λεπτά (η φυσιολογική θερμοκρασία του δέρματος είναι 32,5 °C).

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συνεδρία είναι πολύ σύντομη (από 1,5 έως 3 λεπτά), το επιφανειακό στρώμα του δέρματος είναι το μόνο που έχει ψυχθεί, ενώ η θερμοκρασία των εσωτερικών οργάνων και του μυικού ιστού παραμένει η ίδια.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεδρίας μπορούν να διαπιστωθούν στα πρώτα 5-10 λεπτά μετά τη διαδικασία, όταν και θα βρίσκεστε ήδη σε άριστη ψυχοσωματική διάθεση (ως αποτέλεσμα της αποδέσμευσης των ενδορφινών στο αίμα), η οποία διατηρείται για τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες.

Μετά τις πρώτες 3 με 4 συνεδρίες, τα υπόλοιπα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται και το δέρμα γίνεται «νεότερο», οι πόνοι έχουν αρχίσει να υποχωρούν, και τα πρώτα σημάδια απώλειας βάρους είναι αισθητά (κάτι που ενισχύεται όταν συνδυάζεται με γυμναστήριο). Για μακροχρόνια αποτελέσματα, υπάρχουν συνιστώμενες σειρές συνεδριών, από 10 έως 30.